Bästa passet hittills! 100 reps per pass!

Där satt den! Äntligen satte jag mitt mål, fan får sätta upp nya mål, nä men målet kan ju bli att orka samma sak igen med andra övningar!
Dagens program:

5 - enhandssvingar v/h
10 - highpulls v/h
5 - 8 med hold v/h
5 - longcycle v/h
5 - enhandssvingar v/h
10 - highpulls v/h
10 - jawpress v/h

100 reps totalt per set!! Körde det med ganska kort vila tre gånger på raken, 300 reps totalt!!!(6000 kg!) Märkte att ju längre set desto mer kommer man in i "flåset" och kan hålla ett högt tempo! Vila imorgon och på torsdag ska jag hem till Dick och testa en 32 kg!

Fick ner träningstiden avsevärt så här också!

Adios laga mat nu!

Tjoho!!!

Långpass - Måndag 29/9

Ja, första dagen på min 3veckorsinstensivperiod. Det vill säga att jag ska köra minst 4(max 5) pass med 300 reps med 20 KB i veckan. Dessutom håller jag ett galet tight kostschema med mycket fisk och kyckling och proteindrinkar, har även köpt Omega 3 piller mot inflamation! Bra där....

Passet idag var grymt, speciellt efter 2 dagars alkoholförtärande i helgen, alkhohol kommer inte att finnas på kartan dessa 3 veckor, alkohol är Satans påhitt som må göra dig kung för stunden men ajaj för kroppen!

Passet:
Först 2 set:
5 Windmill v/h
5 sving v/h
10 longcycle v/h
5 squats v/h
10 longcycle v/h
5 squats v/h

Sen bytte jag ut svingarna i sista setet mot Windmills, främst för att jag fick in tekniken för första gången!! ;)
10 Windmills v/h
10 longcycles v/h
5 squats v/h
10 longcycles v/h
5 squats v/h

Sen körde jag 3 singelset med 10 reps per arm, dvs 60 reps till så jag kom upp till mitt 300 mantra.
10 jawpress v/h
10windmills v/h
10 jawpress v/h

Och för attt köra slut mig så drog jag 30 jekrs per arm med 8 kg KB i slutet!

En ny sak för de senaste passen har varit att jag lägger upp mer metodiska pass där jag koncentrerar en viss muskeldel i olika delar av passet samt att jag kör min svagare sida(vänster) först. Kanske psykologiskt men jag vet inte, det funkar bra!
Setet jag körde idag bygger på att jag med windmilsen i början, då de är energi och statiskt krävande vilket är jobbit när man är slutkörd, tränar vingarna, skuldror/Axlar oc bålen. Jävligt bra! Longcycles är ben, bål och axlar/triceps och squatsen är rygg och ben! Jawpressen hela sidan och triceps! Jävligt bra och energibrännande pass där jag egentligen skulle kunna köra in mer squats, kanske med jerks för att squatsen sätter en jävla press på pumpen, med squats i slutet av ett set så är man bra slut!

80 reps är ganska lagom för mig just nu, kanske ska se om jag klarar 90 reps om någon dag! Risken är då att sista setet kommer att suga! Vi får se!

//Danne

Slappsöndag

Jepp, har inte gjort många knop idag, åkte och handlade med Jossan. Lagade en grym thaigryta!
Sitter o kollar på 8 kg proteinpulver just nu. Ska ta en drink snart och imorrn blir det träning för hela slanten!
Ska köra hårt nästa vecka(imorn alltså) och hålla en tajt kost för nu när jag har proteinpulver så går det lite lättare igen kan man säga! Få lite resultat igen, mina triceps är fina nu men magen måste bort och mina "manboobs" som kommit fram lite när jag tappat en del vikt, fettet på kroppen är liksom slappare nu än när jag vägde mer, bra där huden drar ihop sig men som sagt vissa delar blir lite omanligare, så nu är det tre hårda veckor för att få bort ännu mer fett.

Ska testa passet lucky 13 där jag kör 192 svingar på raken, ska bli intressant med 20 kg!

//Danne

300 pass..IGEN! Yeah!

Körde ett riktigt bra pass och en grymt program idag!!!

5 enhands h/v
10 longcycle h/v
5 squats först ena handen, sen andra, totalt 10
10 snatch h/v(bara första setet, bytte ut mot longcycles sen, orkade fan inte snatches idag)
5 squats(samma som ovan)
5 windmills h/v(som jag flyttade till början av setet pga säkerhetsrisk ;)

totalt 80 reps, körde 3 gånger, 240 reps

Sen klämde jag 10 jawpress på varje arm, har kommit att bli min favoritpump. Därpå 20 squats som jag delade upp 10 på varje arm, alltså KB i cleanläge på vänster först och sen höger...
Sen klämde jag 10 jawpress på varje arm igen för att suga ut det sista lilla!

Så totalt 300 reps(6000 kg) med 20 KGśklumpen igen! känns grymt. Tröttheten jag kände i söndags är som bortblåst.

Skulle ha vilat igår men kände för att pumpa lite igen, det ända jag saknar med mina hantlar, men som fungerar så mkt bättre med kettlebellen i jawpressen. 25 jawpresses och 25 highpulls på varje arm!

Så idag var jag alltså uppe i 80 reps per set, det handlar ju självklart lite om vad man kör för övningar också, longcycle tenderar ju att bränna ut musten ur armarna på en medans squatsen(i högt tempo) sätter sig på konditionen. Dagens pass var den hittils bästa blandningen i mitt tycke. Ska se om jag inte kan utöka passet till 100 reps per övning inom kort!

Beställde förövrigt nytt proteinpulver idag från
Gymvaruhuset.
Det blev "Pro FX" igen men denna gång ett 10 pack för 900 spänn. Jävligt bra pris för 7,5 kg protein. Så nu jävlar ska det räcka ett tag. När mitt Kp3 är slut skall jag köpa Rage på Olles inrådan!

Later!

22/9 tillbakablick, har det hänt något??

Till att börja med så hade jag ett asbra pass idag. Jag har satt ihop ett bra pass som ser ut så här:

5 enhands h/v
5 highpulls h/v
5 8 med hold h/v
5 cleans h/v
5 enhands h/v
5 highpulls h/v

60 reps i snabb takt. körde det tre gånger med 20 vups mellan varje, en variant på Dicks Shakiraprogram.

Sen orkade jag faan inte köra längre set utan fokuserade på 10/10 set med oliak övningar. Körde som följer med någon minut mellan varje:

10 jawpress h/v
10 longcycles h/v
10 skulderpress h/v
10 highpulls h/v
10 snatch h/v
10 jawpress h/v

Totalt 300 reps vilket har blivit mitt mantra senaste passen, känns som att det är ett bra antal att uppnå. Lite längre set för att förbränna och lite snababre kortare med fler reps per övning för att pumpa lite!

Viktmässigt har jag alltså gått ner från runt 99 till 95 på de här veckorna. Minskat 6 cm i midjan och lite på lår, stuss osv.
Har även fotat varje vecka, självklar beror utseendet på bilderna lite hur mkt jag tränat innan men jag hoppas iallafall att det ser ut som att det har hänt något! You will be my judges!

Så först en bild tagen den 15 augusti efter ett pass med 10 kg hantlar, då totalt 72 reps, inte så mkt kanske. Och sen en bild tagen ganska precis en månad efter, den 19 september. Först två bilder på ryggen och sen två på framsidan. bilderna i jeans är innan och de i badbrallor är efter:


Så detta var starten den 15 augusti - ovan alltså

Och dessa två är ifrån den 19 september. Hoppas att det syns lite iallafall.

Det är nästan så att jag tycker att de senarebilderna visar en med bilkighet på armarna men smalare midja...jaja, skall bli intressant att se hur den slutgiltiga skillnaden innan kursen den 4 december blir, skall ju fortsätta nu med mellan 3-5 pass i veckan. Jag kom ju på att jag körde slut mig själv lite då jag de tre första veckorna körde 5 pass i veckan, förra veckan blev det ons, tos fre och denna vecka hittils idag då endast, ska köra lite högre tempo när mitt proteinpulver kommer igen. Jag upplever en viss skillnad när jag använder det, det känns som att kroppen har lite mer att ge samt att den återhämtar sig mkt snabbare.

Well until next time! //Danne

Söndag 21/9

Ahh...jag är trött.
Vaknade o skulle köra sama pass som i fredags men jag modifierade det lite o körde 10 highpulls h/v, 10 cleans h/v och 10 jawpress h/v, orkade bara 2,5 set...känns att jag inte har något som lagar kroppen mellan passen nu när proteinet är slut. Får helt enkelt ta det lugnt ett tag!

Vägde in mig idag igen, lite framsteg, 0.5 kilo bara men några cm här och där. Ska ligga i hårdare månaden efter löning, planera maten bättre och se til latt tillskotten inte tar slut!
Men jag känenr mig starkare och mer uthållig. Det är bra!

Nu ska jag jäsa lite i soffan o glo på maskiner på discovery!

Later!

300 pass fredag 19/9

Och idag gjorde jag mitt eget 300 pass.
Första gången ett riktigt lyckat pass med bara 20 kg kbń!!!
 först 4 set a':

5 enarm h/v
5 highpull h/v
5 cleans h/v
5 jawpress h/v
5 enarm h/v
5 highpull h/v

totalt 240 reps

Sen tog jag 10(h+v) figure 8 med hold, jawpress och highpulls iseparata set!

totalt 300 reps med 20 kg! Känns bra men jag fick inget riktigt pump. Något som kanske inte ska eftersträvas med kettlebellen, men det vore najs! Känner i övrigt att kroppen är mjukare och mer följsam rent generellt och att min uthållighet och styrka och kondition har blivit bättre! Skitbra!

Blir pass imorrn och på söndag med, alt. imorrn inget söndag men på måndag!
Har ju inget proteinpulver nu så jag ska ta det lite easy!!!

Until next time!
//Danne

Dunderpass torsdag 18/9

Ja nu är jag tillbaka i form!
Efter en tids uppehåll och gårdagens tunga känsla så hade jag ett grymt träningspass idag.
Körde hårt och var bra slut efter!

Jag började med ett fettförbränningspass med 8 kg KBń.

25 enhands h/v
15 longcycle h/v
25 snatch h/v
20 enhands h/v
15 longcycle h/v
15 snatch h/v

230 reps på raken! Varm och fin i kroppen!!

Sen körde jag ett pass som skulle ha varit ett längre cirkelpass med 20 kg KB men jag orkar inte det så jag bröt av det och körde 4 set istället:
5 enarm h/v
5 highpulls h/vv
5 cleans h/v
5 jawpress h/v
 x 4 då med någon minuts vila emellan! 120 reps

Sen körde jag med ganska högt tempo med med vila mellan seten:
10 highpulls h/v
10 figure 8 med hold h/v
10 Jawpress h/v
x2 120

Sen gav jag mig faan på att klara 10 highpulls och 10 jawpress till så då gjorde jag det med höger o vänster, 40 reps och var sen skitnöjd för att jag med allt adrenalin i kroppen trodde att jag tryckt 300 reps med 20 kg KBń men nu ser jag ju att det stämmer inte. Hmm....blev ju bara 280 reps! FAN, ska ta o skriva end direkt när jag gjort det! Fan...Nästa gång blir det 300 med 20 kg KBn iallafall!!!

Så totalt 230+120+120+40=510 reps  1760 kg med 8 kg och 5600 kg med 20 kg...På 50 minuter. Det är bra! jävligt bra!setet med 20 kg

Sjukt nöjd iallafall! Ska se om jag kan utöka 5x4 setet till 5x5 eller liknande till nästa gång!
Fett kul!

Har käkat bra denna vecka med, men nu är ju som sagt proteinet slut så det blir väl lite mer ägg dagarna innan löning. På söndag är det dags för invägning igen, vetefaan om jag gått ner så mkt, men vi får se!

Peace//Danne

Ons 17/9 - kettlebellpass

Ja äntligen körde jag ett pass då. HAr pausat sen i fredags. Kroppen ville vila efter 5 dagars tränande och en helg som innehöll lite alkohol.

Dagens pass:
30 enarm 8kg
20 lc 8kg
30 snatch 8 kg
10 tvåarm 20 kg
10 enarm 8 kg
20 lc 8 kg
5 snatch 20 kg
10 snatch 8 kg
10 figure 8 med hold
10 jawpress
10 highpulls
20 enarm 8kg
 Blev bara strax över 350 reps....asch
Skulle ha kortat ned setet och kört fler, men sanningen att säga så kändes det att kroppen var ovan idag. Och så håller mitt protein på att ta slut och jag har inte råd med mer förrens till lön...asch. Mer ägg helt enkelt.

Skall till lön beställa 10pack med 750 gram för 899:-. Gratis frakt och mer boost!SKall dela med två olare och det borde räcka en månad. 750 gram räckte i ungefär 3 veckor!

Nytt pass imorrn med mer 20 kg, kortare men fler sets med 20 kg och längre med 8 kg! Så blir det, skal lse om jag kan lägga upp en plan för att boosta med 20 kg!

Later//Danne

Mån 15/9 Paus

Jepp thats right folks. Dags att vila upp lite. En hård helg i kombination av mörker ger mig 3 bonusdagarsvila!
Lördag, söndag och idag. Men imorgon ska här jävlar tränas!
Fredagens idiotpass gånger 2 är tanken. Det kommer med andra ord bli 2 set a 420 reps. Ska se om jag orkar ännu mer efter det för att komma upp i 1000 reps, det vore något! ;)
Så kolla in igen övermorgon så skall vi se om jag lyckats!

Later!


Fredagsträning

JAAA, jag vet jag ska vila, men det är så skönt att bränna ut veckan efter jobbet!

Körde en variant av tidigare pass:

30 onearmswing 8 kg
20 longcycle 8 kg
40 snatch 8 kg
20 onearmswing 20 kg
15 longcycle 8 kg
5 snatch 20 kg
10 snatch 8 kg
40 figure8 (utan hold) 20 kg
10 jawpress 20 kg
10 highpulls 20 kg
20 Vups

Allt i ett set, det får räcka! Skulle nog orka samma set igen men ska duscha, käka o dra ut på stan lite tror jag!
Klart längsta setet hittils. 420 reps....inte illa. Nästa vecka ska jag byta ut ännu fler delar mot 20 kg.

Pass imorrn med, vila söndag! Later Skaters  //Danne

Torsdag 11/9 - Gångpass och ev kb.


TJENA

Träningsrapport:
Det belv ingen gång, Jossan bangade, hon ska gå imorrn istället, men jag körde på.

Först ett fettförbränningsprogram som jag byggde på:
25 onearmswing
10 longcycle
25 snatch
20 onearmswing
15 longcycle
15 snatch
10 windmills
20 onearmswing
10 windmills
Sen vill jag lova att jag var trött. Vilade 3 min och körde sen 2x 20 V-ups(sjukt sköna snabba)
Vilade 2 och körde sen grund fettförbränningsprogrammet
25 onearmswing
10 longcycle
25 snatch
20 onearmswing
15 longcycle
15 snatch

Allt med 8 kg, totalt 300 reps i första setet och 220 i andra! Grymt !

Sen var jag sjuuukt svettig!
Kostprogrammet känns verkligen bra, lade till rostade solroskärnor till riset och kycklingen idag, lite mer kolhydrater men också mer protein och mer fibrer för magen att tugga. Kosten på keso, ris och tonfisk är döden för magen!



Bloggen i övrigt har nu hela 5, thats right folks FEM, besökare om dagen, när jag hade den som skateblogg hade jag 15, minst. Jaja, det kanske mer är en dagbok för mig men wtf, 5....
Fick iallafall en kommentar idag, det är alltid kul, speciellt nör det finns bra input i dom! Tack Big O!

Nu ska jag faktiskt slöa lite o glo tv innan Jossan kommer. Rapporterar träningen senare!

//Danne

Dagens pass 10/9

Först gjorde jag fettförbränningsprogrammet:
25 onehand
10 longcycle
25 snatch
20 onehand
15 longcycle
15 snatch
Alla dessa då på höger och vänster så totalt 220 reps

Sen gjorde jag 20 figure 8, räknade 20 varv så 20 per arm så...totalt 40 reps

Sen 2x15 highpull på varje arm och avslutade med 15 highpulls...totalt 70 reps

Sen figure 8 med hold, råknade antal holds, 3x10 på varje arm...totalt 60

Avslutningsvis Jawpresses. 1x10, 1x14 och sist 1x10 på varje arm...totalt68 reps

Så dagesn total är då 458...och emellan några övningar pressade jag biceps med en 10 kg bara för att bibehålla blodcirkulationen...totalt ca 30 på varje arm!

Den här dagen har varit vila, typ. Med detta köttpass på kvällen.
Vad som var ballt var hur enormt enkelt fettförbränningspasset kändes. Verkligen dax att köpa 12 kilos o se om jag orkar köra hela fettförbränningspasset med den!

Later skaters // Danne

10/9

Efter gårdagen kände jag mig sämst och trött. Kanske inte så konstigt med tanke på de tidigare passen!
Idag ska jag köra lite lugna övningar och testa lite olika övningar jag hittat på nätet. Har även hittat en hel del bra träningsprogram som skall testas, varav något borde gå i 2 set med 20 kg.

Annars ska jag i fortsättningen köra på mitt fettförbränningsprogram med 8 kg i två set och ev. bygga på det när jag känner att det går och sen köra lite styrka efter det!
Jag klarar helt enkelt inte för långa set med 20 kg ännu, thats the hard thruth just nu iallafall!

I morse så kändes allt som sagt skit, men jag har adderat lite till kosten och det gör att allt känns lite bättre. 2 ägg om dagen och en morot! Låter kanske fjompigt men det ger en hel del faktiskt!

Ska nästa vecka sammanställa hela mitt veckointag och göra en överslagsräkning på kosten för att se hur balanserad den egentligen är.

Känner mig peppad och känner att KB är lätt det ultimata träningsredskapet!

Återkommer ikväll om kvällens program!

//Danne

Pass 9/9

Ah...idag var det tungt, ska vila någon dag nu.
Körde:
2 hands 20 st
en hands 10 på varje
longcycle 10 på varje
en hands 10 på varje
i ett set.

Sen skulle jag ge mig på det igen och tog bara
2 hands 20 st
en hands 8 på varje
longcycle 5 st på varje
enhands 5 på varje

Sen körde jag turish getups, men fet sket sig...HELT

Sen lite skulderövningar...det gick ok.

Sen skulle jag prova jawpress 10 på varje. Det blev 5 på höger och 3 på vänster....

Ska vila, äta och vila...i 2 dagar typ...ska införskaffa en 12kilos också för att få fler reps i seten!

TRÖTT!

//Danne

Dagsintag kcal!

Sådär har räknat lite på det här och jag pendlar nog mellan 2200-1800 kcal om dagen. Ganska simpelt om man googlar på kcal per 100 g på vanliga livsmedel! Skitbra!

Kettlebell - hur ser den ut?




På begäran från svärfar så postas nu en bild på kettlebellsen vi har hemma, lite grusig bild från mobilen, och så en idolbild som du kan sätta på kontoret Tony! ;) Och så du ser lite hur stor den är i relation till något!

//Danne

Måndag 8/9 fettförbränningspass + styrka

Klockan 16.10
Funderar på dels ett fettförbränningsprogram ala:
25 enhandssvingar per arm
10 longcyckle per arm
25 snatch per arm
20 enhand per arm
15 longcycle per
15 snatch per arm
med 8 kg, jag vet borde ha en 12:a men har ingen, och sen mata snatches och jawpresses på 20 kg, typ 30 jawpress på var arm och lika många snatches. Får se. jag reviderar om en timme då jag är klar!

Klockan 17.06
Jahopp, det här var det hårdaste passet hittills.
Började med :
25 enhandssvingar per arm
10 longcyckle per arm
25 snatch per arm
20 enhand per arm
15 longcycle per
15 snatch per arm
20 enhandssvingar per arm
Alltså fettförbränningsprogrammet plus 20 enhandssvingar per arm på slutet.
Sen körde jag fettförbränningsprogrammet
25 enhandssvingar per arm
10 longcyckle per arm
25 snatch per arm
20 enhand per arm
15 longcycle per
15 snatch per arm

Sen vilade jag lite och körde 10 bicepssvingar på var arm ala Dick. Typ enhandssving där man drar in armen lite o skjuter ut den igen. Bra grejj!
Sen 30 snatches per arm, 10 åt gången.
Därpå 30 jawpresses per arm, 10 åt gången.
Därpå en magövning där man sitter ned och gör sidoböj med KBń i armarna utanför bröstet, det ända som är i golvet är ändan! 30 st!

Thats it, känns ordentligt i underarmarna nu kan jag säga. Rev även hål på armen på utsidan av underarmen. Tack snålheten att köpa billiga KB.

Köttigaste programmet hittils men så värt det!

Peace!

Pepp

Peppen inför vecka 3 ärstor, likaså peppen inför hela programmet jag kör. Träning som kommer spontant och ett kostprogram som är simpelt, grundläggande och enkelt att följa!

Efter att ha tappat lite i vikt, vilket kan vara en effekt av idogt tränande flera dagar på raken som i sin tur kan ha lett till att jag tappat vätska, är jag sannerligen peppad att köra lika hårt denna vecka.

Proteinet gör att kroppen återhämtar sig bra och kp3ń gör att jag orkar fler reps per träning! Klockrent!
Men, jag måste bli bättre på att få i mig vatten, en stor del av mitt vätskeintag är mjölk, något som ioförsig inte är helt värdelöst men fortfarande ett kcalintag som jag inte räknat med!

Jepp, kul med en ny veckostart imorgon!

Friden liljor, ses imorgon! //Danne


Invägning andra veckan!

Egentligen första veckan med ordentligt med träning med Kettlebell och protein och bra kost!
Har tagit mått på midjan, stussen(bredaste delen på röven), lår, underarm, överarm.

Tog väen bilder, något jag borde ha gjort vid start också, men det gjorde jag inte. De ända bilde jag tagit är flexbilder från när jag tränat, vilket iofs borde ge en bild om jag blir med definierad eller inte! Men de kommer jag lägga upp i slutet. Dessa bilder likaså men måtten kan ni få!

Midja: 99 - vid start 104
Stuss: 108 - vid start 110
Lår: 65 - inget startmått
underarm: 35 - inget startmått
överarm: 41(flex), 38(oflex) - inget startmått
Vikt 95,6 - Startvikt 98.1(Toppnotering efter sommaren 99,7)

Nu ska jag hålla samma schema alla veckor fram till december, eller tills dess jag är nöjd och vill stabilisera min vikt!
Jag har alltså inte vägt så lite som 95,6 sen tidigt i våras när jag boxades!

Andra fördelar med denna kost och träning är min generella välmående som är bra mycket bättre än innan. Jag sover bättre och är framförallt piggare när jag vaknar(eller kanske inte just vid uppvakningstillfället men när jag väl är vaken) och känner mig generellt ganska nöjd med mig själv!!!

Så titta in igen nästa helg om ni vill se nästa veckas framsteg, under veckorna skriver jag ju mest om träningsprogram!

Later! //Danne

KB - beroendeframkallande??

Hade 3 pass inbokade för veckan, har kört 5 och har ett till inbplanerat.
Svaret på ovanstående fråga är JA!

Fastare och bättre muskulatur och samtidigt mjukare och smidigare leder!

FETT!

Fredag 5/9

Hade ett ton aggressioner i kroppen på vägen hem. Den årliga hyllningsölen till Kejsar Karl från Gulden Draak var slut och folkm höll inte till höger och t9 funtkionen på min telefon suger as!

Perfekt ursäkt för ett KBpass.
Körde samma set som igår med 8 kg:
25 enhandssvingar per arm
10 longcyckle per arm
25 snatch per arm
 20 enhand per arm
15 longcycle per
15 snatch per arm

Sen ett kortare set emd 20 kg:
5 enhandssving per arm
5 longcykles per arm
5 snatch per arm

Sen 10 jerks per arm
och avslutningsvis 5 jerks med quats per arm, alltså gå ner sträck ut arm gå upp, gå ner sätt ned arm osv...

Totalt 270 reps. Vilket får mig att revidera antalet reps igår! Det var fler än angivet!
Gårdagens var totalt 505 repetitioner! Det var inte illa fan!

Imorgon blir mer styrkeinriktat med 20 kg endast och långsammare övningar!

Fettförbränningsprogrammet 310 reps!

Ja nu har jag kört detta program med en 8 kg kettlebell, då det enda jag hade var en 20 kg o en 8 kg och 20 kg KBń är jag inte i närheten av att klara detta program med. Och vet ni var, det var fan lagom jobbigt med en 8 kgś med!
Jag körde setet 2 gånger med vila emellan och strax efter 15 enhandssvingar i hälften av programmet  bränner det till duktigt i underarmarna kan jag säga, men det är bara att bita ihop. Under andra setet så tog brännandet vid redan vid 70% av repetitionen på alla delar i setet! Ruggit bra.
Efter det så körde jag 20 windmills på varje arm, varannan rep per arm.
Sen 5 jerks med 20 kgś per arm och sist 15 squats med min 20 kgs. Sen var jag trött. Like crazy!

Så programmet totalt då:

25 enhandssvingar per arm
10 longcyckle per arm
25 snatch per arm
20 enhand per arm
15 longcycle per
15 snatch per arm
 Vilade 3 min och körde samma igen!

2 min vila

20 windmills på varje sida, varannan på varje arm med en sving emellan

2 min vila

5 jerks med 20 kg på varje arm

Därefter direkt 15 långsamma squats med 20 kilo KB på bröstet i dubbelgrepp!

Så totalt 325 reps! Känns rätt duktigt!

Idag kom även mitt protein så from nu ska jag ta det istället för mackor till mellis! Får då ned totala mängden kcal per dag! Det är bra!

Kör igen imorn ev. och på lördag garanterat och då kommer Dick så då blir det lite mer styrka med 2x20kg KB!

Peace från en svettig Danne

Dagens program och mailkorre med Olof!

Har mailat en del med Olof från Spartan.
Han är en hejjare på det här med tillskott osv.
Så nu kommer dagsintaget landa på en 2500 kcla/dag.

Frukost: Gröt, ägg
Mellis: ProFX Whey
Lunch: 1 dl quinoa/fullkornsris, 2,5 dl keso, 150 g kyckling
Mellis: ProFX igen
Middag: Fisk med liknande sammansättning som lunchen.

Så kommer det se ut på ett ungefär!

Ska kontrollväga mig imorrn när jag hämtat proteinet och kontrollera efter 2 veckor med det schema jag redan lagt upp!

Dagens program var det första med Kp3. Tror nog att det gav mig en hel del krut i början, och totala antalet reps ökade nog något, samt tiden jag höll på.'
Totala enarmssvingar: 30 på varje arm
Dubbel: 60
Longcycle: 30 på varje arm
Snatches: 15 varje arm
Yawpress: 20 varje arm
Djupa benböj med vikt på axel: 20, 10 st på vardera axel.

Var ett köttigt program och jag var rejält slut efter men känner att jag skulle kunna kört lite mer!

//Danne

Komma i form?!?!?

Jag fick en mycket intressant fråga på mailen alldeles nyss. Vad är komma i form för dig?

Och ärligt talat så vet jag inte riktigt. Tanken med att gå ned i vikt och vara besatt av det tilltalar mig inte lika mkt längre som det gjorde för några år sedan, och att bli musklig o stor är inget tokmål heller.
Men att däremot känna mig stark och fysiskt välmående, inte ha ont i ryggen, ha bra kondition och liknande saker det är ett mål.
Sen är jag väl inte bättre än någon annan kille som håller på med tyngder, så självklart vill jag väl ha lite kralligare muskler här och där!

Så komma i form, må bra helt enkelt, själsligt och kroppsligt!

Var det ett bra svar eller behöver jag fokusera mer på svaret? Vet ej, vad säger du?

Kost, protein, kosttillskott och träningsschema!

 Ja jag har ju snöat in på det här lite då.
Varje dag bör jag äta runt en 200g protein.
Detta får jag i mig via gröt, kyckling, skinka och keso samt(när det kommer) ProFX(Whey).
Jag äter en bastant frukost med gröt. På jobbet en macka(grovt bröd med låg kolhydrathalt och fibrer) innan lunch med skinka och ost. Lunch kyckling eller kött med keso och sallad. Eftermiddag macka(samma som tidigare) och middag brukar bli kyckling eller kött. När PfoFX anländer "slipper" jag käka så jävla mycket. Jag vet att jag borde käka bönor och ägg, men jag skiter så jävla illa av det, därför har jag valt bort det!



Idag kom även mitt
Kp3 som är en prestationshöjare som tages innan träning och innehåller Kreatinpyruvat, Beta-alanine och Koffein. Klicka på den blå länken  för att lära dig med om Kp3!
Skall bli intressant att prova innan morgondagens träning!!! Rapporterar då hur jag tycker det verkar!!!

ProFX var lite billigare och kostar med frakt 180 spänn för 750 gram medans Kp3 kostar 12 spänn påsen, 288 spänn för 24 påsar med frakt!

På lördag vankas det träning med Dick. Har tar med sin 20 kg KB och det ska bli kul att prova press med två 20 kg KB!!! ;)

Har även kollat upp en "ny" övning som Scott Sonnon visar på kettlebells.nu. Den heter YAWPRESS och är en jerk med en rotation av kroppen för att få en mer följsam och explosiv rörelse! Skön att pumpa!

Har även lagt upp ett träningsschema:
Måndag: KBpass med inriktning styrka
Tisdag: Gång/intervallpass med 10 kg tyng på ryggen, morgonpass
Onsdag: KBpass med inriktning fettförbräning med Jossan
Torsdag: Gång/intervallpass med Jossan, även detta med vikter, ev 20 kg om ingen intervallträning
Fredag: Vila, öl och kött!!!
Lördag: KBpass med inriktning styrka
Söndag: Gångpass med Jossan, tyngder 20kg på ryggen

Så är det, har redan bommat tisdagspasset en gång, i morse, på grund av regn. Ska se om jag inte ska köra ett köttigt fettförbränningspass i vardagsrummet med Jossans 8 kg KB istället för att riskera regn!

Thats all for now Folks!!!

Peace!


Kettlebell

Well har börjat med Kettlebell. Grymt bra allsidig träning! Kolla in gruppen Kettlebelt Stockholm på facebook för mer info!

Dagens pass:
Siktade på:
5x2 enhands
10x2 longcycle
2x2 windmills
 5x2 enhands
10x2 snatch

Det blev:
5x2 enhands
5x2 longcycle
 1x2 windmills
5x2 enhands
5x2 snatch
Lite trött i axlarna kan man säga etfer passet i lördags och flytten igår!!
Sen övade jag windmills, körde detta program med variation 2 gånger till och körde djupa benböj med kettlebellen först på ena axeln o sen på andra.
Bör fundera på min teknik på cleans också.
 Fånigt bra, svettas mer av 20 minuter KB än på 190 minuter boxning! Imorrn antingen fettförbränningspasset med jossans 8 kg eller gång med 20 kg på ryggen, vet ej, kanske det tidigare!

Nu är det hårdträning med 3 Kettlebellpass i veckan där två är styrka o en fettförbränning och sen blir det mellan dem 3 pass med kondition och intervallträning! I December skall jag på en kurs som fordrar en god fysisk form och så är det jävligt kul!

Har även börjat räkna mängden protein jag får i mig och har beställt ett daxprotein som äts dagligen för att säkerställa rätt mängd och en boost variant som skall tas innan träning! Har även skurit ned på kolhydrater...kroppen är fan kolhydratjunkie...fuck that I say!

Peace