Svettpass

Körde en rip på passet vi körde i lördags fast själv och mindre  vila idag.
Blev totalt 40 minuter varav första passet var på 20 minuter!

40 stående snurr
40 snurr + squat
40 snurr vänster / höger ben
20 fig. 8
20 halo
20 hand highpull
 _______________________
20 tvåhandssving (gungningsteknik)
20 enhandssving
20 clean
20 clean+press
5 windmill
20 high pull
20 jawpress
2 turkish get up
10 ½ turkish get up per sida
 ________________
clean sving press 60sek/60sek vila 10 sek x 2 per övning, totalt 12 minuter arbete!

Därefter en massa liggandes benböj(magövning som jag i vanlig ordning ej vet vad den heter) och en del curls med 20 kg kb och enarmroddar med 24 kg!

Första jobbet med KB08!

Idag körde vi första betalda jobbet med KB08 på Karateklubben  Bromma Goju Ryu Karateakademi i Bromma!

Det blev bra tekniska genomgångar följt av ett ganska svettigt program.

Karatepass
snurr
snurr + squat
snurr vänster / höger ben
fig. 8
halo
2 hand highpull
_______________________
20 tvåhandssving (gungningsteknik)
10 enhandssving
10 clean
10 clean+press
5 windmill
15 high pull
10 jawpress
2 turkish get up
10 ½ turkish get up
 ________________
clean
sving
press
40sel/40sel + 10 sek vila x2

Sen var det ingen som tvivlade på att kellbebells är ett bra komplement till Karate! ;)


Förberedelse inför första betalda jobbet!

Dick kom över ikväll och vi tränade tillsammans för första gången sen innan jul. Vi körde en hel del tidsklockade övningar, skönt att slippa räkna samt en del uppvärmningsövningar och en hel del teknik!

I slutändan satte vi ihop allt till ett vettigt program som vi skall presentera för Karateklubben på lördag.
Det kommer att bli fett kul, dessutom så får vi pröjs och ev. fler jobb där, dessutom kan vi presentera våra egna smågruppsprogram och göra reklam för dem!

KB08 frodas, fett kul!

Uppvärmningen kommer nog att ta en 15 minuter, 20 och lite till med teknikgenomgång, programmet som är rep-bundet kommer nog att ta 20 minuter och tidsbestämda grejjen 10 minuter. Men den är konstant!

Det är ju trots allt hårda karatemänniskor vi har att göra med!

Nu är det dags för en ny period av ägg, krea och rage!

//Danne

www.KB08.se ITS ON BABY

Träning, kost och hälsa bör vara ett naturligt inslag i livet. Anledningen till det är ganska enkel - för att må bra i både kropp och sinne. Enbart genom att offra ett par timmar per vecka till träning blir du starkare, orkar mer, blir mindre stressad och får en slags obetalbar inre frid. Att "offra" tid till träning känns egentligen fel att säga. Det ska inte känns som om du offrat något utan istället som om du inte kunnat utnyttja själva träningstiden på något bättre sätt. Det behövs egentligen heller inte så otroligt mycket motivation för att träningspassen inte ska bli en plåga. En attityd som säger att det är roligt att träna hjälper däremot väldigt mycket. Att hålla dig i form gör det lättare att hitta styrka, glädje och lugn inom dig då omgivningen inte erbjuder sådant. God fysik leder till ett gott psyke. En naturlig motivation för alla bör vara den egna hälsan. Vi på KB08 är helt övertygade om att de flesta skulle må så mycket bättre om de bara investerade någon timme i veckan i sin kropp. Ansvaret ligger hos den enskilda individen, det är denne som bör vara intresserad av sin egen hälsa. Hälsa är inget man ska ta för givet utan är något som alla bör jobba på. Är man ung kanske man inte tänker lika mycket på det, men det behöver inte betyda att konsekvenserna kommer att yttra sig på olika sätt med stigande ålder. Vore det inte t ex trevligt att ha enegri kvar till Era barn eller barnbarn efter en hård arbetsdag? Oförskämt många skyller på att de inte har tid att träna, men vilken av de senaste veckorna erbjöd inte ett, två eller tre träningspass, egentligen? Det hela kan bli rätt löjligt när man tänker på hur mycket tid och pengar folk kan lägga ner t ex på sina bilar. Rätt bensin, olja, reservdelar, vax och service. Vore det inte klokt att se över vilken behandling du ger dig själv i jämförelse med din egen bil? Du behöver också rätt bensin och service annars går du inte lika många mil som du är kapabel till att göra. För att ta upp det där med motivation igen - varför lägger du tid, omsorg och pengar på bilen? Svaret är såklart att den inte funkar så bra annars. Men den jobbiga sanningen är att om du inte ägnar dig själv kärlek och omtanke fungerar inte du heller. Din kropp kommer du att leva med resten av ditt liv och det är du som bestämmer i vilket skick den är i.

Klipp och klistra funkar inte så bra i blogg .se så kolla in
www.kb08.se och se vårt nya KB hopp i stan!