Karategiget lördag 8/11

KB08, vårt första gig!
 Vi var på Karateklubben i lördags och genomförde ett träningsprogram som introduktion i kettlebellträning och vad den kan ge en karateklubb. Klientelet var ifrån den nya motionstränaren till den självmotiverade vältranade deltagaren. Vi fick tänka på att både bryta ned och bygga på vissa övningar för att anpassa programmet till gruppen och ändock få en bra gruppgemenskap.

Övningarna var som följer:
Inledande karate-uppvärmning med x(mellan 5-15) antalreps på varje övning beroende på utövarens fysik och förmåga att snappa upp tekniken.
tvåhandssving
enhandssving
clean
clean+jerk(longcycle)
high pull
snatch
squat
windmill
yawpress
turkish get up
1/2 turkish get up

Detta kördes sedermera igenom 3 gånger med cirka 5 repetitioner per övning.
Efter den sista vändan, då gruppen visade blodad tand, kördes det ett lucky 13.
Därefter samlades alla kring kloten och ett paket fishermans friend gick vänskapligt runt samtidigt som vi diskuterade kettlebellfilosofi. En hel del prat om kroppen som en enhet/muskel som är totalt beroende av sig själv!
Kul kuriosa var att alla deltagarna bugade åt Dick som var tränaren, jag var själv inhoppare med pedagogisk expertis och fotograf, även om jag hade svårt för att hålla mig borta.
Jag var den som bröt ned och byggde på övningarna för att individanpassa programmet!
Detta genomfördes tämligen gratis med löfte om ett återbesök efter instruktörsutbildningen med betalt. Finns förhoppningar om fasta veckopass också, något som skulle passa oss som handen i handsken då klubben har egna klot!

Hoppas läsningen var trevlig och informativ, lite bilder finns att skåda nedan!












Allt för oss denna gången!

//Danne och gästbloggaren Dick



Kommentarer
Postat av: mr flexo-kb08

vad niiiice. blir ju sjukt kul om vi får ett fast pass i veckan. första dagen på nya jobbet. vad säger man? tror det blir en trevlig resa.

2008-11-10 @ 21:38:34
Postat av: Alexander

Kul att det uppskattades! Hoppas att det blir fasta pass.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback